sep 10, 2024 | Blog

Zeg nog snel uw zakelijke energiecontract op en voorkom de Trouwe-Klanten-Boete!

Veel grootzakelijke energieleveranciers werken nog steeds met stilzwijgende verlengingen in hun overeenkomsten, vaak met een opzegtermijn van 3 maanden. Dus, loopt uw contract af op 31-12-2024, dan moet u vóór 1 oktober schriftelijk hebben opgezegd. Doet u dit niet, dan wordt uw contract met 1 jaar stilzwijgend verlengd voor 2025 tegen tarieven en voorwaarden die de leverancier voor u bepaalt. Dit is vergelijkbaar met het tekenen van een blanco cheque: u heeft geen idee wat u voor uw energie gaat betalen en helaas zijn de tarieven van stilzwijgende verlengingen zelden gunstig.

Trouwe-Klanten-Korting bestaat misschien bij uw stamkroeg, maar op de energiemarkt krijgt u vaak nog steeds de Trouwe-Klanten-Boete. Mijn advies: zorg ervoor dat u zelf de regie in handen houdt door tijdig uw contract op te zeggen. Dit betekent niet per se dat u moet overstappen naar een andere leverancier, maar wel dat u zelf de voorwaarden bepaalt.

Als u in 2025 een vaste prijs voor uw gas en elektra wilt hebben, dan heeft u nog maar 3 maanden om een geschikt inkoopmoment te kiezen. Verwacht u dat de markt in 2025 nog gaat dalen, dan kunt u variabel of dynamisch instappen. Voor iedere bedrijfssituatie is een inkoopstrategie te bepalen om kosten te besparen. Het belangrijkste is dat u zorgt dat ú de regie in eigen handen houdt.

De sigaar-uit-eigen-doos-Deal
Maar wacht, er is meer! Sommige leveranciers bieden, nadat u stilzwijgend verlengd bent, de “sympathieke” optie om uw stilzwijgende contract voor 2025 om te zetten naar een langere looptijd tegen iets lagere tarieven. Het klinkt als muziek in de oren, toch? Nou, niet zo snel. In werkelijkheid zijn de tarieven voor de jaren 2026 en 2027 vaak nog veel gunstiger. Dus, die ‘deal’ kan u uiteindelijk meer kosten dan u denkt en is het verstandiger om de pijn voor 1 jaar te pakken.

Het kosteloze advies van SPOT Energie
Dus, wat is het geheim? Ons advies is simpel: houd de touwtjes in eigen handen door op tijd uw contract op te zeggen. Dat betekent niet per se dat u moet overstappen naar een andere leverancier, maar wel dat u de regie behoudt over de voorwaarden van uw toekomstige contract.

Na het lezen van deze blog is het tijd om actie te ondernemen! Controleer of er een opzegtermijn in uw zakelijke energiecontract staat. Het kost u hooguit 5 minuten van uw kostbare tijd, maar het kan u jaarlijks duizenden, zo niet tienduizenden euro’s besparen. Heeft u een aflopend energiecontract voor 2025 en heeft u nog geen nieuwe overeenkomst gesloten? Of heeft u hulp nodig bij het opzeggen van uw huidige contract? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om u verder te helpen.

Heeft u hulp nodig om uw energiecontract op te zeggen of bij uw inkooptraject? Neem gerust contact met ons op via 📞 085-130 22 00.

Met vriendelijke groeten,
Frank Sol

Ook interesse in kostenoptimalisatie?