Vacature: Office Based Accountmanager bij SPOT Energie

Over SPOT Energie

Bij SPOT Energie vormen we een hecht en dynamisch team van energieke professionals. Als jong en snelgroeiend bedrijf in de energiemarkt hebben we in slechts 2,5 jaar tijd meer dan 3.500 bedrijven geholpen met het verduurzamen van hun bedrijfspand en meer dan 1.100 bedrijven geholpen met het verbeteren van hun energiecontract. Momenteel bestaat ons team uit 7 medewerkers en streven we elke dag naar verbetering met grote groeiambities. Onze cultuur is gebaseerd op samenwerking, innovatie en een positieve instelling. Bij SPOT Energie geloven we sterk in teamwork, creativiteit en een inspirerende werkomgeving. Onze cultuur draait om “work hard, play hard”. We zetten ons hard in om onze doelen en targets te bereiken, maar maken ook tijd om successen te vieren! Als jij op zoek bent naar een omgeving waarin je kunt groeien, bloeien en jezelf kunt zijn, dan ben je bij ons aan het juiste adres. We dagen je uit om je talenten te benutten, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en deel uit te maken van iets bijzonders. Bij SPOT Energie verkopen we niet alleen energie, we bouwen ook aan de toekomst. Doe je mee?

De functie

Als Office Based Accountmanager bij SPOT Energie krijg je de unieke kans om het sales- en energievak te leren onder begeleiding van een van onze eigenaren. De eerste maand staat in het teken van intensieve trainingen, het meekijken met ervaren medewerkers en het zelfstandig uitvoeren van taken. Daarna krijg je de ruimte om op je eigen tempo het vak verder te verkennen en te ontwikkelen. Je belangrijkste verantwoordelijkheden als Office Based Accountmanager omvatten het beheren van bestaande klantrelaties, het identificeren van nieuwe verkoopkansen, onderhandelen over contracten en het afhandelen van klantvragen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van verkoopprestaties, het rapporteren aan het management en het opstellen van verkoopplannen om de omzetgroei te stimuleren. In de beginfase van de rol ligt de nadruk vooral op acquisitie, waarbij je actief nieuwe klanten benadert en hen overtuigt van onze diensten. Bij SPOT Energie geloven we in groei en ontwikkeling. Daarom bieden we volop mogelijkheden voor doorgroei binnen ons bedrijf. Met de juiste inzet en motivatie kun je doorgroeien naar de rol van Accountmanager buitendienst.

Een werknemer van SPOT Energie deelt zijn ervaring als Office Based Accountmanager:

“Iedere maandag start ik de werkweek met een teammeeting. In deze meeting kijken we kort terug op de successen van afgelopen week en zoomen we in op zaken die we kunnen verbeteren. Het doel van deze meeting is om kennis met elkaar te delen om zo het maximale uit elkaar te halen. Daarna bespreken we de belangrijkste focuspunten van de huidige week, de huidige salesfunnel en eventuele bijzonderheden op de energiemarkt. Als ik een hulpvraag heb, nemen mijn ervaren collega’s de tijd om het mij uit te leggen. Na deze meeting neem ik even de tijd om mijn afspraken voor vandaag voor te bereiden. Een telefonische afspraak voor de lunch en in de middag twee afspraken via Teams. De telefonische afspraak is een referral van een bestaande klant, namelijk de broer van een klant die ik vorige week heb geholpen met het inkopen van energie. De andere twee afspraken heb ik eerder in het jaar gemaakt en deze contracten lopen bijna af. Na deze afspraken ga ik zelf nog even acquisitie bellen om mijn agenda voor volgende week weer te vullen. Aan het einde van de dag spar ik nog even met een van de eigenaren van SPOT Energie om wat lastige salestrajecten door te nemen en wat meer uitleg te krijgen over zonnepanelen. Het is heel fijn dat zij ook de tijd nemen voor mijn ontwikkeling en coaching.”

Je belangrijkste verantwoordelijkheden als Office Based Accountmanager zijn:

 • Beheren van bestaande  en nieuwe klantrelaties
 • Identificeren van nieuwe verkoopkansen
 • Onderhandelen over contracten
 • Afhandelen van klantvragen en bieden van ondersteuning aan klanten bij vragen of problemen
 • Bijhouden van verkoopprestaties en rapporteren aan het management
 • Opstellen van verkoopplannen om de omzetgroei te stimuleren

Over welke vaardigheden moet je beschikken:

 • Commerciële instelling: Sterke commerciële drive en resultaatgericht.
 • Communicatieve vaardigheden: Heldere en vriendelijke communicatie, zowel mondeling als schriftelijk, in de Nederlandse taal.
 • Klantgerichtheid: Het verlenen van optimale service en het oplossen van klantvragen als een uitdaging zien.
 • Proactieve instelling: Initiatief nemen, kansen signaleren en proactief handelen om deze te benutten
 • Leergierigheid: Bereid zijn om dagelijks te streven naar persoonlijke ontwikkeling
 • Samenwerking: Goed kunnen samenwerken in een team en collega’s ondersteunen waar nodig
 • Energie en enthousiasme: Positieve energie en enthousiasme meebrengen naar het team, waardoor bijgedragen wordt aan een inspirerende werkomgeving

Wat wij bieden aan een Office Based Accountmanager:

 • Competitief salaris tussen €2.500,- en €3.700,- op basis van 40 uur
 • Aantrekkelijk bonussysteem
 • Direct dienstverband bij SPOT Energie
 • Laptop van de zaak
 • Leuke teamuitjes en borrels
 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband

Bij SPOT Energie investeren we niet alleen in onze groeiende organisatie, maar ook in jou. We bieden een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden, waaronder een competitief salaris en diverse extra’s, zodat jij als topper in ons team optimaal kunt presteren en genieten van je werk.

Sollicitatieprocedure:

Heb jij de drive en passie om als Commercieel medewerker binnendienst bij SPOT Energie aan de slag te gaan? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren! Stuur jouw motivatiebrief en cv naar frank.sol@spotenergie.nl. We kijken uit naar een heldere uiteenzetting van jouw ervaring, motivatie en wat jij kunt bijdragen aan ons dynamische team. Onze sollicitatieprocedure bestaat uit de volgende stappen:

1. CV en motivatiebrief: Na ontvangst van jouw sollicitatie nemen we de tijd om jouw cv en motivatie zorgvuldig te beoordelen.

2. Kennismakingsgesprek: Bij een positieve eerste indruk nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we jouw ervaring, motivatie en de match met SPOT Energie.

3. Gesprek met eigenaren: Bij een succesvolle kennismaking volgt een gesprek met twee van onze eigenaren. Dit is een verdiepend gesprek waarin we dieper ingaan op jouw competenties en de verwachtingen van beide kanten.

4. Vervolggesprek: Als het enthousiasme wederzijds is, plannen we een vervolggesprek met de derde eigenaar. Hierin krijg je de kans om meer te weten te komen over SPOT Energie en jouw toekomstige rol.

5. Voorstel: Na een succesvolle reeks gesprekken ontvang je een voorstel vanuit SPOT Energie. Als dit voorstel aansluit bij jouw verwachtingen, kijken we ernaar uit om jou als waardevolle aanvulling van ons team te verwelkomen.

Bij SPOT Energie streven we ernaar om het sollicitatieproces efficiënt en transparant te laten verlopen. We kijken uit naar jouw sollicitatie en de mogelijkheid om samen te werken aan succes en groei!

Ook interesse in kostenoptimalisatie?