Vacature: Junior Accountmanager Energie

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een Junior Accountmanager. Ben jij een commercieel talent die zich verder wilt ontwikkelen op salesvaardigheden en relatiemanagement én heb jij affiniteit met de energiemarkt? Kom dan ons team versterken!

Heb je nog geen ervaring in de energiemarkt en het verduurzamen van ondernemers? Geen probleem! Ons ervaren en behulpzame team begeleidt jou hierin zodat jij binnen de kortste keren helemaal op de hoogte bent van wat er allemaal speelt in de energiemarkt en ondernemers kan gaan helpen bij de inkoop van hun energiecontract het verduurzamen van hun bedrijfspand.

Wat houdt de rol precies in?

 • Verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe klanten
 • Verantwoordelijk voor het opbouwen van je eigen klantenbestand
 • Sterke relaties met klanten, leveranciers en installateurs opbouwen en onderhouden
 • Opvragen van offertes en deze vergelijken en een advies uitbrengen naar klanten
 • Werken met targets en KPI’s

Een dag in het leven van een Junior Accountmanager Energie bij SPOT Energie:

‘’Zoals iedere maandag start ik de werkweek met een teammeeting. In deze meeting kijken we kort terug op de successen van afgelopen week en zoomen we in op zaken die we kunnen verbeteren. Het doel van deze meeting is om kennis met elkaar te delen om zo het maximale uit elkaar te halen. Daarna bespreken we de belangrijkste focuspunten van de huidige week, de huidige salesfunnel en eventuele bijzonderheden op de energiemarkt. Als ik een hulpvraag heb dan nemen mijn ervaren collega’s de tijd om het mij uit te leggen.”

“Na deze meeting neem ik even de tijd om mijn afspraken voor vandaag voor te bereiden. Een telefonische afspraak voor de lunch en in de middag twee afspraken via Teams. De telefonische afspraak heb ik zelf gemaakt, dat namelijk de broer van een klant die ik vorige week heb geholpen met het inkopen van energie. De twee Teams meetings zijn door een belbureau voor mij gemaakt. Dit is precies wat ik zo leuk vind aan het werken bij SPOT Energie: Ik ben deels zelf verantwoordelijk voor het vullen van mijn agenda maar daarnaast worden er ook afspraken voor mij ingepland. Ook krijg ik de vrijheid om zelf met initiatieven te komen en dit tot uitvoer te brenge.”

Na deze afspraken ga ik zelf nog een even acquisitie bellen om mijn agenda voor volgende week weer te vullen. Aan het einde van de dag spar ik nog even met een van de eigenaren van SPOT Energie om wat lastige salestrajecten door te nemen en wat meer uitleg te krijgen over zonnepanelen. Het is heel fijn dat zij ook de tijd nemen voor mijn ontwikkeling en coaching.”

Onze droom kandidaat beschikt over de volgende eigenschappen:

 • Een commerciële drive
 • HBO werk- en denkniveau
 • Is ondernemend en competitief
 • Is communicatief vaardig
 • Is ontzettend leergierig (Marktkennis is een pré, maar niet noodzakelijk, we leren het je graag)
 • Is een teamplayer
 • Woont in de omgeving van Breda
 • Fulltime beschikbaar (o.b.v. 40 uur)

Wij vragen veel van een Junior Accountmanager Energie, maar je krijgt er uiteraard ook veel voor terug:
Allereerst word je onderdeel van hét leukste energie consultancy bedrijf van Nederland. Uiteraard mag jij dit zelf beoordelen tijdens je sollicitatiegesprek bij ons op kantoor.

 • Een marktconform salaris
 • Een hele goede bonusregeling;
 • 25 vakantiedagen
 • Mogelijkheid tot opleidingen
 • Een laptop
 • Leuke jaarlijkse teamuitjes

Pas jij bij SPOT Energie?

SPOT Energie is opgericht door Mike Smulders, Jerry Rizkalla en Frank Sol en is nog volop in ontwikkeling. Zij hebben jarenlang ervaring opgedaan bij grote energiebedrijven in verschillende functies en disciplines zoals: energieadvies, inkoop, productmanagement en verduurzaming. Met deze kennis en ervaring zet SPOT Energie zich in om ondernemend Nederland volledig te ontzorgen in de complexe wereld van de energiemarkt. Met deze persoonlijke benadering zoekt SPOT Energie de beste oplossing voor elk energievraagstuk, of het nu gaat om strategische inkoop van energie, verduurzaming of het reduceren van het energieverbruik. Ons doel is om het gehele energievraagstuk voor ondernemers  simpel te maken en kosten zo laag mogelijk te houden.

Bij SPOT Energie houden wij van hard werken maar zijn ook van mening dat succes alleen bereikt kan worden wanneer er een veilige werkomgeving is waar ruimte is om fouten te maken, we elkaar helpen om het maximale uit onszelf te halen, er gelachen wordt op de werkvloer en je altijd jezelf kan zijn. Elke vrijdag is er een vrijdagmiddagborrel en wordt de week nabesproken.

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij SPOT Energie je een mooie stap in je carrière ? Neem dan contact op met Frank Sol via telefoonnummer 06 – 10677145 of mail je motivatiebrief en curriculum vitae naar frank.sol@spotenergie.nl.

Ook interesse in kostenoptimalisatie?