Vacature: Accountmanager Energie – Regio Breda


SPOT Energie, een snelgroeiend bedrijf met het hoofdkantoor in Breda, zoekt een Accountmanager met een proactieve verkoopaanpak. We zijn op zoek naar iemand die zelfverzekerd en vastberaden is, die niet schroomt om actief bedrijven te benaderen, deuren te openen en met overtuigingskracht te onderhandelen. Bij SPOT Energie draait het om eerlijkheid, klantgerichtheid, professionaliteit en een winnaarsmentaliteit. Als jij gedijt in een omgeving waarin vastberadenheid wordt beloond en je graag de uitdaging aangaat om ons klantenbestand te vergroten, dan willen we graag van je horen!

Als jonge, energieke en innovatieve organisatie zijn we dagelijks bezig met het begrijpelijk maken van de energiemarkt voor onze klanten. Onze aanpak is persoonlijk en gericht op het ontzorgen van ondernemend Nederland in de complexe wereld van de energiemarkt. We geloven in een dynamische werkomgeving waarin jouw proactieve verkoopaanpak niet alleen wordt gewaardeerd, maar ook cruciaal is voor ons gezamenlijke succes. Samen streven we ernaar om de energiemarkt toegankelijker te maken en ondernemers te ondersteunen bij het optimaliseren van hun energiezaken.

Jouw Rol:

Als Accountmanager bij SPOT Energie ben je medeverantwoordelijk voor de uitbreiding van ons klantenbestand in Breda. Je hebt een proactieve instelling en combineert jouw kracht in acquisitie met sterke administratieve vaardigheden om je salesfunnel effectief te beheren en uit te bouwen. Daarnaast wordt verwacht dat je actief meedenkt over strategische marketingacties.

Verantwoordelijkheden:

 • Acquisitie van nieuwe klanten en opbouw van jouw klantenbestand
 • Onderhouden van sterke relaties met klanten, leveranciers en installateurs
 • Offertes opvragen, vergelijken en advies uitbrengen aan klanten
 • Actieve bijdrage aan marketingacties
 • Werken met targets en KPI’s om prestaties te meten en te verbeteren

Wat wij vragen van een topper in ons team:

Vaardigheden:

 • Commerciële drive: Je hebt een sterk ontwikkelde commerciële instelling en de drive om targets te overtreffen
 • Resultaatgericht: Je stelt duidelijke doelen voor jezelf en bent gefocust op het behalen van meetbare resultaten
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden: Je bent in staat om helder en overtuigend te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, in de Nederlandse taal
 • Relatiebeheer: Het opbouwen en onderhouden van sterke relaties met klanten, leveranciers en andere stakeholders is voor jou vanzelfsprekend
 • Onderhandelingsvaardigheden: Je hebt ervaring in onderhandelingen en kunt op een tactische wijze tot overeenkomsten komen
 • Proactieve instelling: Je neemt initiatief, signaleert kansen en handelt proactief om deze te benutten
 • Analytisch vermogen: Je kunt complexe situaties analyseren en strategieën ontwikkelen om doelstellingen te bereiken
 • Zelfstandigheid: Je kunt zelfstandig werken en neemt verantwoordelijkheid voor jouw taken en resultaten
 • Flexibiliteit: In een dynamische omgeving ben je in staat om snel te schakelen en je aan te passen aan veranderende omstandigheden
 • Energie en enthousiasme: Je brengt een positieve energie en enthousiasme mee naar het team, waardoor je bijdraagt aan een inspirerende werkomgeving


Wat wij een topper bieden:

 • Competitief salaris tussen €2600,- en €3350,- op basis van 40 uur
 • Aantrekkelijk bonussysteem
 • Auto van de zaak
 • Direct dienstverband bij SPOT Energie
 • Laptop en telefoon van de zaak
 • Leuke teamuitjes en borrels
 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband

Bij SPOT Energie investeren we niet alleen in onze groeiende organisatie, maar ook in jou. We bieden een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden, waaronder een competitief salaris en diverse extra’s, zodat jij als topper in ons team optimaal kunt presteren en genieten van je werk.

Een dag in het leven van een accountmanager bij SPOT Energie:

Elke maandag trappen we de werkweek af met een energiek teamoverleg bij SPOT Energie. In deze bijeenkomst delen we met trots onze successen van de afgelopen week en bundelen we onze krachten om gezamenlijk verder te groeien. Samen richten we onze aandacht op de belangrijkste doelen voor de komende week, waarbij we diep duiken in onze huidige salesfunnel en de meest recente ontwikkelingen op de energiemarkt analyseren. Bij SPOT Energie geloven we sterk in ondersteuning en kennisdeling binnen het team als onmisbare bouwstenen voor jouw persoonlijke groei.

Na deze inspirerende meeting staat jou een actieve dag te wachten. Je bereidt je voor op geplande telefonische afspraken en later op de dag heb je nog twee afspraken in de bruisende binnenstad van Breda. Na de lunch biedt het moment ruimte om actief bezig te zijn met acquisitie, waardoor je jouw agenda voor de komende weken succesvol kunt vullen. Bij SPOT Energie creëren we een dynamische omgeving waarin elke maandag het startschot is voor een week vol kansen en groei.

Sollicitatieprocedure:

Heb jij de drive en passie om als Accountmanager bij SPOT Energie aan de slag te gaan? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren! Stuur jouw motivatiebrief en cv naar frank.sol@spotenergie.nl. We kijken uit naar een heldere uiteenzetting van jouw ervaring, motivatie en wat jij kunt bijdragen aan ons dynamische team.

Onze sollicitatieprocedure bestaat uit de volgende stappen:

 1. CV en motivatiebrief: Na ontvangst van jouw sollicitatie nemen we de tijd om jouw cv en motivatie zorgvuldig te beoordelen.
 2. Kennismakingsgesprek: Bij een positieve eerste indruk nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we jouw ervaring, motivatie en de match met SPOT Energie.
 3. Gesprek met eigenaren: Bij een succesvolle kennismaking volgt een gesprek met twee van onze eigenaren. Dit is een verdiepend gesprek waarin we dieper ingaan op jouw competenties en de verwachtingen van beide kanten.
 4. Vervolggesprek: Als het enthousiasme wederzijds is, plannen we een vervolggesprek met de derde eigenaar. Hierin krijg je de kans om meer te weten te komen over SPOT Energie en jouw toekomstige rol.
 5. Voorstel: Na een succesvolle reeks gesprekken ontvang je een voorstel vanuit SPOT Energie. Als dit voorstel aansluit bij jouw verwachtingen, kijken we ernaar uit om jou als waardevolle aanvulling van ons team te verwelkomen.

Bij SPOT Energie streven we ernaar om het sollicitatieproces efficiënt en transparant te laten verlopen. We kijken uit naar jouw sollicitatie en de mogelijkheid om samen te werken aan succes en groei!

Ook interesse in kostenoptimalisatie?