feb 15, 2022 | Blog

Struisvogelpolitiek

De laatste tijd heb ik ontzettend veel ondernemers gesproken die onaangenaam verrast zijn door de hoogte van hun energierekening. Als ik met ze in gesprek ga merk ik dat zij vaak weinig aandacht besteden aan zaken als een energiecontract. Het is bijzaak en ze hopen dat energieleveranciers hun proactief informeren over het beste contract. Of ze vertrouwen erop dat het toch wel goed zit, maar betalen (onbewust) hoge variabele tarieven. Nu de prijzen de pan uit rijzen zien veel mensen de hoge kosten als een voldongen feit “er is toch niks aan te doen”.

Voor veel bedrijven betekent dit dat zij een tarief betalen dat door de energieleverancier is bepaald. Niet alleen zien we dat tarieven door de huidige marktsituatie vaak extreem hoog zijn, maar het verschil tussen energieleveranciers kan ook enorm verschillen. De afgelopen weken komen we gas- en elektratarieven tegen die factor 4-5 hoger liggen dan het niveau van 2021.

Ondernemers geven aan dat de energiekosten dusdanig hoog zijn dat het voor hun onderneming problematische vormen begint aan te nemen. Vaak is afwachten en hopen dat de prijzen een keer dalen het enige wat ze doen. Ze steken dus eigenlijk hun kop in het zand, terwijl er veel mogelijkheden zijn om met een gedegen inkoopstrategie de kosten onder controle te krijgen.

Door de huidige marktsituatie merk ik dat veel leveranciers op dit moment niet staan te springen om nieuwe klanten en dat het daardoor lastig is om een goede deal te sluiten als ondernemer. Doordat SPOT Energie meer dan 25 jaar ervaring met het inkopen van energiecontracten heeft, weten wij wél altijd de juiste oplossing te vinden. De afgelopen tijd heeft SPOT Energie tientallen ondernemers geholpen om de energiekosten onder controle te krijgen. We hebben zelfs besparingen van 50% kunnen realiseren.

Wees geen struisvogel en ga ook opzoek naar een beter energiecontract of neem contact met ons op om te kijken hoe wij u kunnen helpen om uw energiezaken weer op orde te krijgen.

We zijn bereikbaar op het telefoonnummer 085-1302200 en per mail: klantenservice@spotenergie.nl

SPOT Energie is dé oplossing voor al uw energievraagstukken. Altijd goed geregeld!

Ook interesse in kostenoptimalisatie?