aug 12, 2024 | Blog

🚨 Belangrijk voor grootzakelijke energiecontracten: Wat te doen vóór 01-01-2025! 🚨

Veel grootzakelijke en zakelijke energiecontracten lopen af op 31-12-2024. Hoewel de energiecrisis achter ons ligt, merken we dat energie vaak niet meer hoog op de agenda staat bij veel bedrijven. Toch is het essentieel om vandaag nog te controleren tot wanneer je huidige contract loopt, want dit kan je zomaar duizenden euro’s per jaar besparen. Om je te helpen, hebben we een kort stappenplan uitgewerkt, zodat je nooit meer onnodig te veel betaalt voor je energie:

1️⃣ Controleer de einddatum van je huidige energiecontract
Controleer vandaag nog de einddatum van je energiecontracten voor zowel elektra als gas. Let op: deze data kunnen verschillen! Neem contact met ons op als je hulp nodig hebt bij het controleren van je contract.

2️⃣ Check of er een opzegtermijn in je contract staat
Loopt je contract dit jaar af en bevat het een opzegtermijn? Zeg dan direct op! Sommige leveranciers hanteren een opzegtermijn van drie maanden, wat betekent dat je vóór 1 oktober moet opzeggen. Doe je dit niet op tijd, dan bepalen zij de voorwaarden voor 2025 – en geloof ons, die zijn altijd ongunstiger dan wanneer je zelf tijdig opzegt. Hulp nodig bij het opzeggen? Laat het weten in de comments. Meer informatie over stilzwijgende verlengingen vind je hier: https://lnkd.in/gZJw2DBP.

3️⃣ Oriënteer je op de energiemarkt
Lees je in over de recente ontwikkelingen in de energiemarkt en bepaal je strategie. Wil je zekerheid en kunnen de huidige tarieven je bedrijfsvoering ondersteunen? Dan is het nu een goed moment om je contract vast te leggen. Verwacht je dat de tarieven nog zullen dalen? Dan kun je overwegen om nog even te wachten of te kiezen voor een variabel of dynamisch contract.

4️⃣ Plan een vrijblijvend gesprek met SPOT Energie
Wil je overleggen wat de beste keuze is voor jouw bedrijfssituatie? Maak dan een afspraak met een van onze accountmanagers. Samen stellen we een inkoopplan op dat volledig is afgestemd op de behoeften van jouw bedrijf. Plan hier je vrijblijvend kennismakingsgesprek: https://lnkd.in/eA35Fptr

🎯 Nu is het moment om in actie te komen! Klik op de link om een gesprek in te plannen en ontdek hoe wij je kunnen helpen om de beste keuzes te maken voor jouw energiecontracten.

Ook interesse in kostenoptimalisatie?