feb 22, 2022 | Info

Goedkeuring gaspijpleiding Nord Stream 2 opgeschort.

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft het goedkeuringsproces voor Nord Stream gaspijpleiding opgeschort vanwege de oplopende spanningen in Oekraïne. Het lot van de van Nord Stream 2 is inmiddels onzeker, zo wordt ook door Scholz bevestigd. De Nord Stream 2 gaspijpleiding is ruim 1.200 kilometer lang en strekt zich over de bodem van de Oostzee en loopt parallel aan de Nord Stream 1 die sinds 2011 in gebruik is. De leidingen beginnen in de buurt van Sint-Petersburg en lopen naar het noordoosten van Duitsland. Meer dan 1/3e van het van in Europa wordt geleverd door Rusland. Door Nord Stream 2 zou Duitsland minder afhankelijk worden van andere landen voor het transport van gas uit Rusland. Maar de VS is juist bang dat Nord Stream 2 Duitsland nog afhankelijker maakt van Rusland. Het lot van Nord Stream 2 wordt nu dus als politiek pressiemiddel gebruikt. Als alternatief kan Europa meer LNG (vloeibaar gas) gaan importen. De vraag naar LNG is wereldwijd echter ook hoog, dus liggen de prijzen ook hoog. Daarnaast kan de import van LNG de Russische toevoer niet volledig compenseren.

De vraag is wat dit gaat doen met de energieprijzen en leveringszekerheid voor Europa.

Heeft u een aflopend energiecontract?
Wat is dan wijsheid om te doen? Ook als uw contract aan het einde van het jaar pas afloopt is het slim om nu al een plan te maken voor de inkoopstrategie. Zo komt u niet voor grote verrassingen te staan.

Hulp nodig met het bepalen van een inkoopstrategie? Neem contact met ons op om te kijken hoe wij u kunnen helpen om in deze onzekere markt zo gunstig mogelijk uw energie in te kopen.

We zijn bereikbaar op het telefoonnummer 085-1302200 en per mail: klantenservice@spotenergie.nl

SPOT Energie is dé oplossing voor al uw energievraagstukken. Altijd goed geregeld!

Ook interesse in kostenoptimalisatie?